Nyheter från Westling IT

Skidspår.se iPhone app uppdaterad

2013-02-06
Nu finns en ny version av Skidspårs-appen att ladda hem från AppStore. Lite buggfixar och förbättringar har lagts till och även bättre stöd för senaste iPhone5.
Ladda hem från AppStore.


Ny tjänst från Westling IT

2011-02-17
Behöver du banners för att göra reklam på Internet?
Nu lanserar vi vår nya tjänst, BannerXpress! Här kan du beställa statiska eller animerade banners, snabbt, enkelt och billigt.
Priset räknas ut "on the fly" så att du kan se exakt hur mycket det kommer att kosta i förväg.
» Beställ här!


Mobilversion av Skidspår.se

2011-01-28
I november 2010 lanserade vi nya Skidspår.se 2.0 och nu är det dags för nästa steg - en mobilversion. Mobilsajten har de flesta funktionerna som vanliga sajten har, men har anpassats för att lättare kunna användas på en mobiltelefon. Den är byggd på samma ramverk som huvudsajten och är helt integrerad med systemet.
» mobil.skidspar.se


Ny version av Skidspår.se

2010-11-26
Nästan på dagen fyra år efter att Skidspår.se såg dagens ljus så kommer nu Skidspår 2.0. Första versionen var byggd på publiceringssystemet Joomla, men när sidans popularitet sköt i höjden under högsäsongen 2009 med över 20.000 besökare per dag så orkade inte systemet med riktigt. Nu har vi byggt ett helt anpassat system som ska klara av mycket besökare och samtidigt passat på att fräscha upp designen, lägga in fler funktioner och sökmotoroptimera hela siten.


Södermalms Shaolin Kungfu väljer CMS från Westling IT

2010-02-23
Återigen ett lyckat samarbete med Diablito Graphics. Diablito fixade designen och Westling IT hjälpte till att lägga in sidan i egenutvecklat publiceringsverktyg. En modul för integrering av YouTube-filmer byggdes också efter önskemål från kunden. Där användes YouTube API för PHP5 från Google.

» Södermalms Shaolin Kungfu
» Diablito Graphics


Ny säsong för succén Skidspår.se

2009-10-28
Skidspår.se är en site skapad för att underlätta för skidåkare att hitta skidspår, med mer än 1500 spåranläggningar/platser som tillsammans har över 2700 skidspår. Siten har blivit en succé och i fjol hade man under högsäsong över 10.000 besökare per dygn! Detta medförde tyvärr att siten fick vissa bekymmer med överbelastning och driftavbrott. I år har man flyttat till en plattform som skall kunna hantera den stora besökarskaran och har samtidigt byggt vidare på tjänsten med ännu fler nyttiga funktioner och finesser, som bla integration med Google Maps och spårstatussökning via SMS. Westling IT fick uppdraget att både hjälpa till med flytten och vidareutvecklingen.

» Skidspår.se


Lyckat samarbete med Diablito Graphics

2009-10-23
Diablito Graphics är ett företag som pysslar med grafisk form av olika slag och då bla webbdesign. De fick en kund (Europaskolan i Strängnäs) som behövde en snygg sida med ett enkelt och kraftfullt CMS. Diablito (Linda Porsbjer) fixade designen och sajten byggdes på Westling ITs egenutvecklade publiceringsverktyg.

» Europaskolan Strängnäs
» Roggeskolan
» Diablito Graphics


Fagersta Hygien - ny hemsida - nytt företagsnamn

2009-09-07
Femett AB i Fagersta ville ge sina produkter och företaget en nystart. Därför byter de till ett nytt, passande namn: Fagersta Hygien. I samband med detta skapas även en helt ny, fräsch hemsida där sortimentet presenteras och företaget kan erbjuda sina återförsäljare ett smidigt ordersystem. Sidan är byggd på det Westling ITs egenutvecklade publiceringsverktyget (CMS).

» Fagersta Hygien
» Publiceringsverktyg/CMS


Haninge Djurklinik skaffar ny hemsidan

2009-05-05
Nu publiceras ytterligare en hemsida från Westling IT. Även denna sida är byggd på det egenutvecklade publiceringsverktyget (CMS) och gör det enkelt för kunden att uppdatera och sköta om sidan så att den blir mer "levande".

Som webbhotell anlitades Admax i Solna som har varit partner sedan 2003.

» Haninge Djurklinik
» Admax
» Publiceringsverktyg/CMS


Idag lanseras nya AKKonsult.com

2009-05-04
Det har varit lite tunt med releaser av nya sajter från Westling IT på ett tag nu pga diverse pågående projekt. Men idag lanseras en ny sajt för AKKonsult Indoor AB som är byggd på ett nyutvecklat publiceringsverktyg (CMS) från Westling IT.

Verktyget är byggt i PHP5 och MySQL och gör det enkelt att uppdatera och sköta om hemsidan. Det har även inbyggd sökmotoroptimering (SEO) med ModRewrite, sitemaps och finesser som gör sidan mer sökbar.

» AK-Konsult Indoor Air AB


Ny design på WestlingIT.com

2008-12-11
Ja, det var ju i april 2003 som Westling IT´s första hemsida såg dagens ljus, så vad vore väl en finare julklapp än en ny fräsch webdesign inför 2009. Jag har dock försökt hålla mig till den inarbetade grafiska profilen med orange färg, typsnitt och logo.

Den gamla hemsidan, som pensionerades den 1 december 2008, kommer väl så småningom att förpassas till ett arkivskåp någonstans långt inne i ett mörkt hörn på vinden.

» Den gamla hemsidan


Ny betalväxel för Megastore.se

2008-11-17
En av sveriges största nätbutiker, Megastore.se anlitar Westling IT för att byta kortbetalningslösning i sin webbutik. Uppdraget är ett samarbete med webbyrån Polyester i Stockholm, som levererat butikslösningen.

» Megastore.se
» Polyester


Ny e-handelssite för dykare

2008-05-08
Nu har Sportextreme.com slagit upp sina portar. Sportextreme är en dykbutik på nätet som drivs av dykare för dykare. Butiken tuffar på en e-handelsplattform från Westling IT.

» Sportextreme.com


Ny sida för Grammis 2008

2007-12-12
Nu är det dags att börja rösta på årets Grammis-nominerade. Webbyrån Winston fick i uppdrag att bygga den nya siten och Westling IT fick hjälpa till på ett hörn att bygga in publiceringssystemet.

» Winston
» Grammis.se


Nytt tidbokningssystem för Däckia

2007-09-20
Nu är den senaste versionen av Däckias tidbokningsystem lanserat. Systemet har tagits fram i samarbete med WoL System AB, Stockholm och den största anledningen till nylanseringen är framförallt behovet av ökad prestanda under hög belastning.
Tekniker som användes är MS SQL, VB och ASP samt kösystem med Microsoft Message Queue. Webtjänsten kommunicerar direkt med det bakomliggande systemet som är byggt på Microsoft Dynamics NAV.

» Besök sidan
» Besök WoL System AB


XConsole

2007-02-26
Nu har den kommit! Den Svensktillverkade special programvaran för Barix IP-ljud system. Otroligt enkelt och lätthanterligt gränssnitt! Gratis demo i 30 dagar.
Mjukvaran är framtagen i samarbete mellan Westling IT och Electrosound AB i Bromma.

» Ladda hem och testa


Ny portal för längdskidåkare

2006-12-05
Nu är Westling ITs senaste produktion online. Skidspår.se är en site med information om spåranläggningar/platser som tillsammans har över 2100 skidspår - från Skåne i söder till Lappland i norr! Grundare och ansvarig för Skidspår.se är Mikael Andersson-Källbring, skidentusiast och motionsåkare med ett 10-tal genomförda långlopp.
Skidspår.se är byggd på open source plattformen Joomla! med PHP/MySQL.

» Skidspår.se


Ny kampanjsite för Däckia

2006-10-23
Westling IT får regelbundet uppdrag att ordna kampanjsiter åt Däckia och nu är deras senaste vinterkampanj online.


» Däckias vinterkampanj


Premiär för PelleLindbergh.se

2006-09-25
Nu slår vi upp portarna till den officiella hemsidan för en legendarisk hockeyspelare.
Här kommer du att lära känna Pelle lite närmare, se bilder från hela hans karriär.
Vi har också unika video-clip från Sveriges Television och
det är mer video på väg in.

» www.PelleLindbergh.seOfficiell hemsida om Pelle Lindbergh

2006-08-28

Den 25 september släpps boken "Pelle Lindberg - Mannen bakom den vita masken", skriven av sportjournalisten Thomas Tynander. I samband med detta lanseras även hemsidan www.pellelindbergh.se som Westling IT tillsammans med Mungo Produktion har fått det hedersamma uppdraget att skapa.

» www.PelleLindbergh.se

» Tomas Ros hockey blogg på Aftonbladet


Kampanj-siter åt Däckia

2006-04-24

Westling IT har fått i uppdrag att leverera ett antal kampanj-siter för Däckia AB i Täby. Den andra i raden pågår för fullt och handlar om att piffa upp sin bil med nya fälgar.

» Däckia AB
» SAS Eurobonus
» Vårkänslor
» Vårfälgar


Electrosound i Bromma

2006-03-29
Nu är senaste produktionen ute på webben. Electrosound levererar ljud för konserter etc. Siten lanseras i samband med ljud och ljusmässan (ProLight+Sound) i Frankfurt 29 mars - 1 april 2006.

» Electrosound AB

» ProLight+Sound


CC Rental i Sundbyberg

2006-03-14
Nu är CC Rentals nya site publiserad. De är specialiserade på korttidsuthyrning av IT-utrustning och Westling IT fick i uppdrag av dem att göra en ny, fräsh hemsida med enkelt administrationsverktyg.

» CC Rental


Yloppan.se - Ny annonsmarknad för Västernorrland

2006-03-13
Senaste uppdraget är nu sjösatt. Yloppan.se är en ny regional annonsmarknad för i främsta hand Västernorrland (Y-län).
Kraven för denna site var i först och främst enkelhet och funktion. Tydligt gränssnitt och snabba responstider.

» Yloppan.sePID.se lanserar sin nya webbplats

2006-02-17
Westling IT fick i uppdrag att bygga en ny e-handelslösning för Persional Interior Design, PID.se, som säljer inredningsprodukter för hemmet, inom- och utomhusmöbler, presenter och produkter för djurägare.
Sajten är byggd med PHP4 och MYSQL som databas. Designen utformades av Tensing AB i Borlänge.

» PID.se Personal Interior Design
» Tensing AB i Borlänge


Ny webbplats för Rissne Entreprenad

2005-12-13
Nu är den nya hemsidan för Rissne Entreprenad ute på webben. Produktionen innefattade även fotografering samt framtagning av logo och trycksaker som visitkort och kuvert.

» Rissne Entreprenad AB


Nya lokaler

2005-10-24
Westling IT inleder ett närmare samarbete med Dispono AB och flyttar in i samma lokaler på Gelbgjutarevägen 4 i Solna. I och med detta skaffar jag även nytt telefonnummer 08-559 24 230.
» Dispono AB


Första kunden i den nya hemorten

2005-09-27
Rissne Entreprenad AB blir Westling ITs första kund i nya hemorten Sundbyberg. Uppgiften omfattar ny grafisk profil, logo samt hemsida.
Rissne Entreprenad sysslar främst med borrning för bergvärme men även bygg- och markarbeten.


Däckias nya hemsida online

2005-06-07
I dagarna publicerades den nya omarbetade hemsidan för Däckia, som Westling IT fått uppdrag att ta fram. Den nya hemsidan har bla fått en mer strukturerad första sida med nyhetsspalt och sökverktyg.

» Däckia AB


Ny hemsida för Däckia

2005-05-17
Westling IT har fått uppdraget att fräscha upp Däckias hemsida och bygga in nya dynamiska funktioner som bla nyhetsspalt och uppdateringsverktyg.
Detta är en del i en kampanj som Däckia drar igång med till hösten.
» Däckia AB


Ny adress och telefonnummer

2005-04-25
Nu flyttar Westling IT verksamheten söderut. From 28 april 2005 kommer den geografiska adressen att vara Tallgatan 7A i Sundbyberg. Nytt telefonnummer from 1 maj blir 08-28 72 89.
Eftersom många av mina kunder finns i Stockholm med omnejd så ser jag fram emot att kunna träffas lite oftare och enklare under mina uppdrag. Givetvis kommer jag även i fortsättningen att jobba vidare med mina gamla trogna kunder i Sollefteåområdet.

» Sundbybergs Stad
» Köpstråk Sundbyberg


Svenska antikviteter på nätet

2005-01-24
Nu lanserar Crystal och Per Johansson sin nya site Crystals Treasures som erbjuder samlare över hela världen och då framförallt USA att handla svenska antikviteter online. Westling IT fick i uppdrag att ta fram en webbshop med betalsystem och orderhantering som skall klara trycket från kunderna.

» Crystals Treasures


Elias Bygg har fått ny hemsida

2004-11-11
Elias Bygg AB i Sollefteå har påbörjat ett omfattande marknadsföringsarbete och anlitade därför Westling IT för att ta fram en ny hemsida. Företaget är verksamt i framförallt Ångermanland och Jämtland, men har nu även etablerat sig i Stockholm.

» Elias Bygg AB


Ny produktion online

2004-11-08
Ännu en produktion från Westling IT är nu sjösatt och finns tillgänglig på WWW. Den nya siten tillhör European Components AB som är en oberoende distributör av elektroniska komponenter till företag i hela europa och har kontor i både frankrike, tyskland och sverige.

» European Components AB


LEAB bygger ut sin e-handel

2004-09-20
Efter drygt ett halvår på webben har LEAB i Norrköping fått sådan snurr på sin e-handelssite att de beslutat sig för att flytta från sitt webbhotell till egna lokaler och med egna servrar. Westling IT har fått i uppdrag att utveckla det nya systemet som skall innefatta allt från registrering och e-handel för kunder på hemsidan till orderhantering, lagerhållning och slutligen även fakturering.
Det nya systemet byggs i VB 6.0, ASP och MS SQL Server 2000.

» LEAB.biz


Ny sajt för FL-Net

2004-09-03
FL-Net lanserar en ny sajt under hösten som går under namnet 1000 Svenskar. Där ska just 1000 svenskar få möjlighet att publicera sitt livs historia som ska finnas till allmänhetens förfogande. Westling IT anlitades för den grafiska designen av sidan samt programmering av administrationsgränssnitt och databasdesign med PHP och MySQL.

» 1000svenskar.se
» Läs mer på IDG.se


Webbsida för Elias Bygg AB

2004-08-23
Elias Bygg AB anlitar Westling IT för att producera deras nya hemsida. En vanlig presentationssite med enkelt content management system.

» Projektsida


Ny site för franskt översättningsföretag

2004-07-02
Den franska översättningsfirman MB In Other Words har anlitat Westling IT för att producera sin nya hemsida. Nu är siten klar och finns ute på nätet.
Som uppdateringsverktyg för siten används en bantad version av Content Master, utvecklat av Westling IT.
» MB InOtherWords


SOI sköter hela sin site med Content Master

2004-05-17
Den ideella föreningen för Sveriges Offentliga Inköpare har valt att använda uppdateringsverktyget Content Master som utvecklats av Westling IT. Siten är producerad av Cubicgraphics i Falun. All information, artiklar och nyheter lagras i en databas och administreras mha Content Master, som även har anpassats för deras behov.

» Soiorg
» Cubicgraphics


Franskt företag anlitar Westling IT

2004-05-03
En ny webbsajt är nu under produktion. Det är den franska/svenska översättarfirman MB In Other Words som har överlåtit förtroendet till mig att designa företagets digitala ansikte utåt. Det verkar bli ländernas associativa djur som blir temat på sajten.
Arbetet kan följas på projektsajten här.


Ny produktion för FL-Net

2004-04-30
En ny sida för FL-Nets räkning är ute på nätet. Sidan heter Sverigepaketet.nu och är en informationssida för ett av FL-Nets olika annonspaket.

» Sverigepaketet.nu


LEABs nya site online

2004-02-12
Den nya webplatsen för Lindblad Electronic AB (LEAB) blev till slut två stycken.
Den första (www.leab.biz) är tänkt att marknadsföra LEAB internationellt och innehåller även en sökbar databas där kunder över hela världen kan registrera sig och söka samt beställa elektronikkomponenter.

Site nummer två (www.leab.info) är endast avsedd för speciella kundgrupper och erbjuder en mycket omfattande databas. Naturligtvis har siterna även ett avancerat verktyg för att uppdatera och underhålla databasen.

» www.LEAB.biz
» www.LEAB.info


Ny site för LEAB

2004-01-26
Westling IT har fått äran att bygga en ny webplats för Lindblad Electronic AB (LEAB). Uppdraget innefattar design av hemsida samt en sökbar komponentdatabas för LEABs kunder.

» Projektsida
» LEAB


Samarbetet med Dispono ger resultat

2003-12-02
Nu är första samproduktionen från Westling IT och Dispono AB i Bromma sjösatt. Produktionen gällde en webplats för Stiftelsen Hälsolust i Norr och Westling IT stod för designen medan Dispono skötte de mer tekniska detaljerna.

» Hälsolust i Norr
» Dispono AB


CA Translations sajt klar

2003-11-19
Nu är översättningsföretaget CA Translations hemsida färdig. Företaget har större delen av sin verksamhet i Sevilla i Spanien och pysslar med översättning, korrigering och korrekturläsning från engelska och spanska till svenska. Därför ville de också ha sin webplats på tre språk. Uppdateringen av sidan sköts med Content Master.

» CA Translations


Westling IT tar fram CMS

2003-11-11
Efterfrågan på CMS (Content Management System) är i dessa dagar stort och efter påtryckningar har jag till slut tagit tag i saken. En prototyp på produkten Content Master är under utveckling och förhoppningsvis skall den slutgiltiga versionen vara klar före nyår.
Applikationen är helt ASP-scriptbaserad och arbetar mot en MS Access-fil.

Besök gärna projektsiten:
» Content Master Demo


Ramavtal med Nipsoft AB

2003-10-08
Westling IT tecknar ramavtal med Nipsoft AB i Sollefteå. Avtalet gäller utveckling av systemlösningar och det ser ut att bli en del spännande uppdrag.

» Nipsofts hemsida


Websida för CA Translations i Sevilla

2003-09-29
Nystartade översättningsfirman CA Translations i Sevilla, Spanien anlitar Westling IT för produktion av websida. Arbetet kan följas här.


Westling IT i samarbete med Dispono AB

2003-09-29
Westling IT producerar i samarbete med Dispono AB en webplats för Stiftelsen Hälsolust i Norr. Stiftelsen bedriver cancerrehabilitering och rekreation i en naturskön och avkopplande miljö strax norr om Råneå i Norrbotten.

» Projektsida
» Dispono AB


Bredband i Sollefteå kommun

2003-09-04
Etapp 1 i Skanovas projekt för ortssammanbindande fibernät längs älvdalen kommer att vara klart senast den sista november 2003. Detta innebär att ADSL-anslutning kan nås även ute i byarna runt om i kommunen. Abonnemang från 256 Kbps till 2 Mbps kommer att kunna tecknas hos ett 10-tal leverantörer (finns namngivna på Skanovas hemsida).
Etapp 2 innebär att kommunen bygger ut lokala fibernät i kommunens 5 största orter och beräknas vara klart senast i december 2005. Projektledare för detta är Mikael Näsström, Sollefteå kommun.


Masken Sobig.F ger sig inte så lätt

2003-08-28
På lördagen den 23 augusti var det meningen att masken Sobig.F skulle ladda hem en uppdatering från någon av 20 olika servrar placerade världen över. Man befarade att uppdateringen kunde innebära att många smittade datorer skulle krascha.
Experterna hade dock lusläst koden och lyckades med hackarnas egna medicin att sänka dessa servrar så ingen uppdatering kunde äga rum.

Men faran är inte över ännu, experterna varnar för att en ny variant av masken kan dyka upp när som helst. Se över era antivirus-uppdateringar och håll ögonen öppna för nya mystiska mail i inkorgen!

Källa: CNN.com


Sobig.F - Ny virus-varning!

2003-08-19
I dag har en ny variant av masken Sobig upptäckts som åter igen ställer till oreda i inkorgen och överbelastar mailservrar. Det gör ingen större skada förutom att massmaila sig själv till alla i den infekterade datorns adressbok. Som avsändare plockar den en slumpvis vald person från adressboken.

Se till att era antivirus-program är uppdaterade! Botemedel kan ni annars ladda hem här.

Källa: F-Secure.


Ny sajt för FL-Net

2003-07-07
Nu ligger den nya sajten VillaNytt.com ute på nätet, producerad av Westling IT för FL-Net. Som alla andra sajter hos FL-Net så är även denna sajt baserad ett nyhetsbrev. Denna gång för folk som är intresserade av villanyheter.


Proseals webbsida klar

2003-06-16
Nu är senaste produktionen från Westling IT online. Det är tätningsföretaget Proseal AB från Karlstad som fått hjälp med en sprillans ny webbsida. Gå in och ta en titt på www.proseal.se.


Nytt nyhetsbrev från FL-Net

2003-06-13
Nu ska FL-Net dra igång ytterligare ett nyhetsbrev och Westling IT har fått i uppgift att fixa designen för både sajten och brevet. Projektet kan följas här.


Ny produktion för FL-Net klar

2003-06-10
Den gamla sajten och nyhetsbrevet Enytt.nu från FL-Net har inte bara fått ett nytt ansikte, utan även bytt namn. Numera går tjänsten under namnet Lokalnyheterna.se. Den nya sajten är producerad av WestlingIT.com. Inom kort kommer även DVDNytt.nu att få ny design (se projektsajten).


2 nya sajter för FL-Net

2003-05-23
Nu är det klart att WestlingIT gör ny design för FL-Nets båda sajter ENytt.nu och DVD-Nytt.nu. Arbetet kan följas på dessa sidor: ENytt och DVD-Nytt.


Ny sajt ute på nätet!

2003-05-05
En ny produktion av WestlingIT finns nu ute på nätet. Det är FL-Nets sajt Beslutsfattare.nu som fått sig en ansiktslyftning. Sajten är en i raden av många som fått ny design det senaste halvåret. Tidigare produktioner för FL-Net hittar du i portfolio.


Ingen .se-domän

2003-04-30
Tyvärr var det lång kö hos nic-se och många före mig som ville ha domänen www.wit.se. Den 26 april registrerades domänen för Sun Websoft i Vara. Jag fick den alltså inte. Jag kommer inte att söka någon annan .se-domän, utan kommer att använda den nuvarande domänen www.westlingit.com.


Nytt projekt på G!

2003-04-10
Tätningsföretaget Proseal AB från Karlstad har anlitat Westling IT att bygga deras nya site. Projektet kan följas på denna sida.


Com-domänen uppe

2003-04-02
Ja, som ni förmodligen redan har märkt, så är domänen westlingit.com registrerad och aktiverad. Denna sida kommer så småningom att finnas på både www.westlingit.com och www.wit.se.


Ny produktion klar

2003-04-02
Sidan Sagohästen Frits för Jeanette och hennes Frieserhäst Frits är nu klar och ligger ute på sin domän. Besök sidan här. Den finns även inlagd i portfolion.


Sidan börjar ta form

2003-04-01
Äntligen har jag börjat snickra på min egen sajt. Det kommer väl att dröja ett tag innan den är helt färdig.


Domäner beställda

2003-04-01
Nu har jag beställt domänerna wit.se och westlingit.com. Hoppas dom är lediga!


» Till toppen
.
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40